Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Uitreiking BNG Bank Dansprijs

€50.000 voor jong choreografietalent

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

Op donderdag 21 februari wordt om 19.45 uur in het Papenstraattheater van Schouwburg Odeon in Zwolle de landelijke BNG Bank Dansprijs (t.w.v. €50.000,-) uitgereikt aan jonge, beloftevolle choreografen. Met het prijzengeld gaan de winnaars in het najaar van 2019 gezamenlijk op tournee in DansClick 21. De uitreiking vindt plaats voor aanvang van W, de nieuwe voorstelling van choreograaf Samir Calixto die de prijs in 2014 won. Het publiek is van harte welkom om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.