Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Zwolle Urban Trail

Een fantastisch parcours door 20 toffe locaties in Zwolle!

Locatie
Zwolle, Zwolle

Hardloopevenement door en langs Zwolse gebouwen

KLM Urban Trail Zwolle

Ren langs de mooiste plekken van de stad!

Aanvang
Locatie
Zwolle, Zwolle

Op unieke en sportieve wijze Zwolle ontdekken? Dat kan op zondag 19 mei tijdens de derde editie van het de KLM Urban Trail. Na succesvolle edities in voorgaande jaren keert het populaire evenement terug naar Zwolle met een vernieuwd parcours. Ga jij mee op ontdekkingsreis?

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Oorlog in Zwolle stadswandeling

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Wandelroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Voorstelling "JIJ MAG ER HELEMAAL ZIJN!"

Interactieve voorstelling voor ouders en kinderen. Intieme setting in sprookjesachtig huisje

Aanvang
Locatie
Kindertheater Thuis bij Molletje, Zwolle

Een unieke ervaring in het sprookjesachtige Molshuisje in de binnenstad van Zwolle! Veilig, intiem, en een warme sfeer in het gezellige ingerichtje huisje helemaal in vintage style.