Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Carportsale Zwolle zuid

Snuffelen onder de carport van deelnemende bewoners

Aanvang
Locatie
Hanselaarmate, Hoefslagmate, Holtmate, Tichelmeesterlaan, Zwolle

De carportsale is een jaarlijks terugkerende rommelmarkt. Bewoners stallen hun koopwaar uit voor het eigen huis. Dat betekent: gezellig snuffelen in een gemoedelijke sfeer.

Oorlog in Zwolle fietsroute

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Fietsroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Vintage Market

Veel vintage kleding, schoenen, accessoires, sieraden en woondeco

Aanvang
Locatie
Irish Pub Sally O'Briens, Zwolle

Vintage liefhebbers opgelet! Op zaterdag 18 mei is er een grote vintage markt in hartje Zwolle. Onder het motto "Where 010 meets 038" komen de Rotterdamse Rosanne en Femke met hun vintage schatten naar de Ierse Pub Sally O'briens. Vintage van de jaren '60 tot en met de jaren '90, in verschillende stijlen en verschillende prijsklasse. Zo'n 1000 stuks wacht hier op jou, dus zien wij je dan? Ja toch, niet dan?!

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Rondleiding door museum Het Vrouwenhuis

Rondleiding door het voormalige hofje van Aleida Greve (1670-1742)

Aanvang
Locatie
Museum het Vrouwenhuis, Zwolle

Rondleiding door de bijzondere interieurs van het hofje, van 1680 tot 1980. De schilderijencollectie in de regentenkamer is uniek voor Nederland. Max. 15 personen. Reserveren via www.vrouwenhuiszwolle.com/Agenda.