Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

Spijker (8+)

Hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

Op zondag 18 maart speelt de familievoorstelling Spijker (8+) in Zwolle. Na De Tantes (Winnaar Gouden Krekel én Zapp Theaterprijs 2015) is dit de nieuwe tragikomedie geschreven door Roel Adam, over kinderen van wie de ouders niet meer door één deur kunnen. Spijker laat op een grappige én tegelijkertijd schrijnende manier zien hoe een jongetje alles in het werk stelt om zijn ouders bij elkaar te houden. Liesbeth Coltof regisseert.

De Meezing Mattheus

Luister naar een indringende korte uitvoering van de Mattheus Passion

Aanvang
Locatie
De Hoofdhof, Zwolle

Kom ook luisteren naar de Mattheus Passion in een verkorte maar indringende uitvoering.