Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Mete Erker & Jeroen van Vliet

Cd-presentatie PLUIS

Aanvang
Locatie
Winkeliér / DOAS, Zwolle

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet vieren op wo 17 april 2019 de release van hun nieuwe duo-album PLUIS in Zwolle. Dit album is het resultaat van dertig jaar intensief samenspel, en kenmerkt zich door spannende improvisaties en mooie liedjes. Het album wordt gepresenteerd in het atelier van de Zwolse pianist Micha Wink (Het Winkeliér) in DOAS. ‘Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ - Volkskrant