Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Tai Chi voor kinderen

meedoen met of zonder ouders, drieluik

Aanvang
Locatie
Inner Touch Tai Chi centrum Zwolle, Zwolle

Kinderen zijn Tai Chi! Vrijheid voor de fantasie. Meedoen met of zonder ouders of grootouders.

Dichter bij Reuland

concert ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Jacques Reuland

Aanvang
Locatie
Plantagekerk, Zwolle

Jacques Reuland -geboren op 8 juni 1918- heeft veel betekend voor het muzikale leven van Zwolle; als componist en dirigent van een aantal koren en vooral ook als stichter en directeur van het Zwols Conservatorium. Vandaar dat het initiatief is genomen een concert te organiseren.

Introdans danst 5***** in Zwolle

Vijf sterchoreografieën gemaakt door vijf sterchoreografen

Aanvang
Locatie
Theater De Spiegel - Zwolse Theaters, Zwolle

In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5***** toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. 5***** is op vrijdag 15 juni te zien in Theater De Spiegel in Zwolle.

Friday Night SUP

Stadstrand Zwolle

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Tijd voor Friday Night SUP Zwolle! In 2018 zullen we vanaf Het Stadsstrand op het Rode Torenplein in Zwolle starten.