Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

YURI HONING & MARIECKE VAN DER LINDEN - GOLDBRUN

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing de prestigieuze Edison Jazz Award 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilderijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick

Facing Fear

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Denise Jannah & Rik Elings

Concert in de serie Uurtje Cultuurtje om 12:00 uur en 15:00 uur

Aanvang
Locatie
Cultuurschip Thor, Zwolle

Vocal Jazz en meer... Concert 12:00 uur en 15:00 uur

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Het Libero Strijkorkest speelt in de Hoofdhof

Klassiek met een vleugje Spaans temperament

Aanvang
Locatie
De Hoofdhof, Zwolle

Toptalent uit eigen stad, zo mag je het orkest rustig noemen. Het Libero Strijkorkest is een jong en ambitieus ensemble dat door een groep professionele musici in 2016 in Zwolle werd opgericht Op het programma staan beroemde werken voor strijkorkest zoals o.a. het Divertimento in D van Mozart en het Adagio for Strings van Samuel Barber.

Cafe Theater Festival Zwolle

Theater achter de bar in Zwolse binnenstad

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Theater voor jonge makers op locatie! Laat je verrassen door theater, in een kroeg! Geniet met een biertje in je hand van verschillende voorstellingen, tussen het publiek, op de bar, in de kast...noem maar op! Het festival is gratis te bezoeken!