Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

Dutch Darts Masters

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

Goed nieuws voor de dartliefhebbers! In 2018 staan er maar liefst 3 PDC-toernooien op de kalender in Nederland. En 1 daarvan zal plaatsvinden in Zwolle! Omcirkel 11 tot en met 13 mei in je agenda, want dan vindt de Dutch Darts Masters in IJsselhallen Zwolle plaats.

Voorzomerfeest Doepark Nooterhof

Groene doe-activiteiten, theater,muziek

Aanvang

Gezellig en leerzaam groen festival voor jong en oud. Veel aandacht voor het thema insecten deze keer. Zo is er bijvoorbeeld theater, en een heus mierenhotel, met diverse workshops. Er is een insectenlabyrint, waarin je bijzondere soorten tegenkomt. Ook is er een speciale speurtocht kriskras door het park, en is er nogveel veel meer te doen. Maar je kunt ook gewoon lekker genieten van de sfeer, van de natuur en van biologische producten op het terras. En van sfeervolle muziek door de band Balfolk..

Fietsexcursie Landgoederen Deventer Rijkdom en Verval

Aanvang
Locatie
Oude deventer begraafplaats

Prachtige fietsexcursie die start in Deventer (Diepenveenseweg 1, oude Deventer begraafplaats) en aan de hand van de verhalen van de bewoners van weleer naar Landgoed Nieuw Rande (met een lekker kopje koffie/thee) en Landgoed De Haere. Je komt alles te weten over de rijkdom en het verval dat heeft plaatsgevonden op deze landgoederen. Waar is bijvoorbeeld Smets Rande gebleven, en wat is er nog over van Oud Rande? De gidsen vertellen er enthousiast over. Duur ca. 2,5/3 uur, ca. 22 km. Aanmelden via j.nieboer@ijssellandschap.nl of info@ijssellandschap.nl

Fietsexcursie landgoederen rondom Deventer

Rijkdom en Verval door de eeuwen heen

Aanvang
Locatie
Deventer, Deventer

Fiets mee vanaf Deventer langs de landgoederen Nieuw Rande (Diepenveen) en de Haere (Olst). Leidraad zijn de verhalen van de vroegere bewoners van de landgoederen en de rijkdom en verval die in de loop der jaren heeft plaatsgevonden.

Natuurhistorische wandeling Kranenburg

Aanvang
Locatie
Kranenburg Zwolle, Zwolle

Op 13 mei organiseert ErUit een natuurhistorische wandeling op Kranenburg. Naast een begraafplaats is dit oude landgoed ook een wandelpark met meer dan vijfhonderd verschillende boom- en plantensoorten. Tijdens de wandeling maak je kennis met een aantal van deze bijzondere soorten. Ook is er volop aandacht voor de geschiedenis van Kranenburg, de symbolische functie van planten en de culturele gebruiken rondom het begraven zelf.

Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne

De Zwolse stadsproductie

Aanvang
Locatie
IJsselhallen

Een absurd- poëtischsprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over het belang van een open blik en verbeelding. Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.