Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Vioolconcert aanstormend talent

Jong talent leert van Nederlandse topviolisten

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Enthousiaste jonge violisten laten graag tijdens een vioolconcert zien wat ze die dag op het conservatorium hebben geleerd van de befaamde violisten Lisa Jacobs en Annechien van Blom.

Queen en Interactive Sound Symphony

A digital world on a classic stage.

Aanvang
Locatie
De spiegel, Zwolle

Een avondvullend programma met de Queen Symphony (een klassiek klinkende symfonie van verschillende Queen nummers waaronder Bohemian Rhapsody) en een interactief deel na de pauze met een mix van video, (volks)muziek, games, improvisatie, kortom iets bijzonders waar je bij moet zijn!