Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Voorjaarskermis Turfmarkt

3 mei t/m 12 mei

Aanvang
Locatie
Turfmarkt, Zwolle

Wat zeker niet zal ontbreken zijn de vanouds populaire attracties zoals o.a de Autoscooter, de Breakdance, de Crazydance, de Trampoline, de Draaimolen en de Schiettent. Het klapstuk is de BOOSTER.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Oorlog in Zwolle stadswandeling

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Wandelroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Occasionshow

Scoor je droomvoertuig op eerste Occasionshow in Zwolle

Aanvang
Locatie
IJsselhallen Zwolle, Zwolle

Auto- en camperliefhebbers opgelet! Haal je hart maar op, want in de IJsselhallen staan ruim 500 glimmende auto’s en campers dik in de lak, wachtend op gloednieuwe eigenaren. De IJsselhallen Zwolle wordt omgetoverd tot de grootste occasionshow van Overijssel!

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Zeldzaam Mooi Markt

Schaapscheerdersfeest

Aanvang
Locatie
Park de Stadshoeve Stadshagen Zwolle, Zwolle

Aanstaande zondag is er een leuk gezinsevenement in Park de Stadshoeve: de 1ste editie van de Zeldzaam Mooi Markt. Het is een markt met ambachtelijke lekkernijen, lokale kunst, streekproducten en nog meer bijzondere activiteiten.

Voorzomerfeest Nooterhof

Aanvang
Locatie
De Nooterhof, Zwolle

Op zondagmiddag 12 mei, van 13.00-17.00 uur, organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met een groot aantal groene partners het Voorzomerfeest Nooterhof (*). Onder andere met veel leuke groene doe-activiteiten voor jong en oud, verteltheater, en muziek…

Moederdagconcert

met Wibi Soerjadi en de Vuurvogel!

Aanvang
Locatie
Theater de Spiegel, Zwolle

Op zondag 12 mei viert Nederland moederdag. In Zwolle vindt de primeur plaats van het Moederdagconcert: in plaats van 'op moeders bank ploffen’, met het hele gezin moeder verrassen met een vrolijk familieconcert in Theater de Spiegel!