Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

early spring - tentoonstelling BZK

Nieuwe kunst van de BZK in de Anningahof

Aanvang
Locatie
Landgoed Anningahof, Zwolle

Leden van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) tonen hun nieuwe werk in de binnenruimtes van Landgoed Anningahof, Hessenweg 9. De beeldentuin is ook open. Meer informatie op bzkzwolle.nl

landstede Basketbal - Apollo Amsterdam

Aanvang
Locatie
Landstede Sportcentrum, Zwolle

Zondag 10 februari staat de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam op het programma. De ploeg uit de hoofdstad bezoekt het Landstede Sportcentrum voor alweer de derde ontmoeting tussen deze twee ploegen. Ook deze dag is de kidshal weer open waar na afloop onze spelers aanwezig zijn om handtekeningen uit te delen! De aanvang is 14:00 uur.

James Oesi Group bij Muziek met een plus

Klassiek, modern en jazz met de contrabas in de hoofdrol

Aanvang
Locatie
Zalencentrum de Hoofdhof, Zwolle

De James Oesi Group speelt zondag 10 februari om 15 uur bij Klassiek met een Plus in De Hoofdhof in Zwolle. De groep is het initiatief van bekend klassiek contrabassist James Oesi.

Art Nights Zwolle; A loving art week

Aanvang
Locatie
Statenzaal en de gehele Zwolse binnenstad, Zwolle

Een reeks kunstzinnige nachten rondom Valentijnsdag onder de naam “Art Nights Zwolle” zal het jaarlijkse kunst evenement voor de stad worden, als het aan Margin (Art & Media) en Nachtburgermeester Jeroen van Doornik ligt. Beide partijen werken samen aan het nieuwe evenement in februari 2019.