Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Voorjaarskermis Turfmarkt

3 mei t/m 12 mei

Aanvang
Locatie
Turfmarkt, Zwolle

Wat zeker niet zal ontbreken zijn de vanouds populaire attracties zoals o.a de Autoscooter, de Breakdance, de Crazydance, de Trampoline, de Draaimolen en de Schiettent. Het klapstuk is de BOOSTER.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Occasionshow

Scoor je droomvoertuig op eerste Occasionshow in Zwolle

Aanvang
Locatie
IJsselhallen Zwolle, Zwolle

Auto- en camperliefhebbers opgelet! Haal je hart maar op, want in de IJsselhallen staan ruim 500 glimmende auto’s en campers dik in de lak, wachtend op gloednieuwe eigenaren. De IJsselhallen Zwolle wordt omgetoverd tot de grootste occasionshow van Overijssel!

Theatervoorstelling ik heb een dode David lief

Aanvang
Locatie
De Bolder, Zwolle

Op donderdag 9 mei a.s. speelt christelijke toneelgroep PopUp Puck uit Zwolle de theatervoorstelling ik heb een dode David lief van Kees van der Zwaard. De voorstelling is gebaseerd op het leven van koning David, maar kent een eigentijdse invulling. Het verhaal speelt zich af op het moment dat de koning op zijn sterfbed ligt. Dit stuk werd geschreven ter gelegenheid van het Jaar van de bijbel.

MonkeyJam the Cave Sessions

Colored Monkeys present

Aanvang
Locatie
Jacks Music Bar, Zwolle

De MonkeyJam is de enige jamsessie in zijn soort. Elke maand komen muzikanten van o.a. Roots Rising, KNARS, Money & The Man samen en het leukste is: Jij kan meedoen! Met maar één regel, namelijk alleen improvisatie, weet je nooit wat je voorgeschoteld krijgt, maar één ding is zeker. Het is apegoed!