Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

De geschiedenis van de Jazz

Zes colleges over Jazz als muziekstijl

Aanvang
Locatie
Groote Sociëteit, Zwolle

Geschiedenis van de Jazz Zwolle Door mr. Tibor Elferink, docent ArtEZ, wordt in 6 colleges de geschiedenis van de jazz besproken. Data: 9, 16, 23 en 30 jan. 6, 13 febr. 2020 Donderdagmorgen 10:00-12:00 Groote Sociëteit Koestraat 8 Zwolle Info en aanmelding: www.U3L.nl

Geschiedenis van de Jazz

Jazz, early jazz, swing en beabop, hardbop, cool jazz, free jazz, jazzrock

Aanvang
Locatie
Groote Sociëteit, Zwolle

Mr. Tibor Elferink, docent ArtEZ, bespreekt in 6 colleges de geschiedenis van de jazz. De theoretische uiteenzetting wordt telkens op een toegankelijke manier geïllustreerd aan de hand van luistervoorbeelden en suggesties voor iedereen die kennis wil maken met de boeiende wereld van de jazz. Locatie: Groote Sociëteit Koestraat 8 Zwolle Data: do. mo. 9, 16, 23, 30 jan. 6, 13 febr. 2020 Informatie en aanmelding: www.U3L.nl 06-81495887 (werkdagen 10:00 - 12:00 uur)

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.