Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Struikelstenen Expositie

Van 14 november tot en met 8 december in de Stadkamer

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Foto: Gunter Demnig legt twee Stolpersteine in Zwolle op 6 april 2014

YURI HONING & MARIECKE VAN DER LINDEN - GOLDBRUN

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing de prestigieuze Edison Jazz Award 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilderijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick

Facing Fear

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Meet & Greet Pauline Broekema

Signeersessie 'Het uiterste der zee'

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Op zaterdagmiddag 8 december om 15.00 komt schrijver en journalist Pauline Broekema naar Waanders In de Broeren om haar nieuwe boek Het uiterste der zee te signeren. En tevens om haar lezers te ontmoeten én om met ze van gedachten te wisselen.

Kerstconcert en cd-presentatie Britten en Jong Britten

Aanvang
Locatie
Fonteinkerk, Zwolle

ZWOLLE – Op zaterdagavond 8 december geven het Britten Jeugd Strijkorkest en Jong Britten een feestelijk kerstconcert in de Fonteinkerk in Zwolle, waar ook de nieuwste cd (2018) van het Britten Jeugd Strijkorkest wordt gepresenteerd.