Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Struikelstenen Expositie

Van 14 november tot en met 8 december in de Stadkamer

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Foto: Gunter Demnig legt twee Stolpersteine in Zwolle op 6 april 2014

YURI HONING & MARIECKE VAN DER LINDEN - GOLDBRUN

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing de prestigieuze Edison Jazz Award 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilderijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick

Facing Fear

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Hergebruik Kerstmarkt Stichting Kringloop Zwolle

Stichting Kringloop Zwolle organiseert op koopavond 6 december op beide locaties - Nieuwe Deventerweg 6 en Nieuwe Veerallee 12 -

Aanvang
Locatie
Winkels Stichting Kringloop Zwolle, Zwolle

Altijd weer een happening: Kerst- en galakleding, kunstkerstbomen, slingers, ballen gesorteerd in alle kleuren, kaarsen, kerstcd’s en -lp’s, kerstverlichting: dit alles wordt door onze medewerkers gepresenteerd in kerstkramen, zodat u uw huis in warme kerstsferen kunt restylen. Om 18:00 uur worden de linten verwijderd, en kunt u gaan inslaan!