Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Kannen & Kruiken Zwolle 2019

Aanvang
Locatie
Ter Pelkwijkpark, Zwolle

We proosten op de lekkere lentedagen tijdens Kannen & Kruiken in Ter Pelkwijkpark. Van 5 t/m 7 juli scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Platenbeurs op het Grote Kerkplein

Een prachtige platenbeurs voor de echte muziekliefhebber!

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Met ruim 30 kramen ingericht door standhouders uit Nederland, Duitsland en Engeland is dit de grootste buiten Platenbeurs van het Oosten. Gratis toegang en een groot divers aanbod in vinyl en cd's. Alle genres aanwezig en je kan er terecht voor Koopjes en Collectors.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Rondleiding (Oude) Vrouwenhuis

Het hofje van Aleida Greve (1670-1742)

Aanvang
Locatie
Museum het Vrouwenhuis, Zwolle

Rondleiding door de unieke interieurs van het hofje en de bijzondere schilderijencollectie in de regentenkamer. Max. 15 personen. Reserveren via www.vrouwenhuiszwolle.com/agenda.