Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Architectuur Biënnale 2018

Architectuur in het nauw

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Het Zwols Architectuur Podium en het Zwols Architecten Collectief organiseren van 5 t/m 8 juli de derde Architectuur Biënnale Zwolle. Tijdens de Biënnale werken architecten en ontwerpers gezamenlijk aan de architectuurambitie van Zwolle en komt het publiek op een verrassende manier in aanraking met de ruimtelijke kwaliteit van de stad.

Dialoog over Zwols gevelfonds

Maak de schoonheid van onze Zwolse historische panden zichtbaar op straat

Aanvang
Locatie
Het Oversticht, Zwolle

Veel panden in de binnenstad zijn bijzonder en hebben historische waarde. In tegenstelling tot de bovenkant van de panden, is de historische waarde aan de onderzijde (de luifels en puien) vaak niet zichtbaar. Tijdens de Architectuurbiënnale gaan we in op de vraag hoe de panden in de binnenstad een kwaliteitsimpuls kunnen krijgen door middel van een gevelfonds.

Ronald A. Westerhuis

Size does Matter

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen.

Fritz Klemm

Schilderijen en werken op papier

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Het werk van de Duitse kunstenaar Fritz Klemm (1902-1990) is buitengewoon krachtig, verstild en poëtisch in de dialoog en omgang met de dingen en de ruimte die hem omgeven.

Jasper Krabbé

Japanese paintings

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Jasper Krabbé draait in zijn recente serie Japanese Paintings de conventies van de schilderkunst letterlijk om. Voor zijn door Japanse motieven geïnspireerde serie gebruikt hij de doordruk van beeltenissen op de achterkant van onconventionele dragers als antiek linnen en gebruikt decordoek. Vanaf 16 juni 2018 zijn 30 schilderijen uit de serie te zien in Museum de Fundatie.

Climate Hangout

Pop-up store, in de Weeshuispassage, Spiegelstraat 18

Aanvang

In deze Climate Hangout maken we het begrip 'klimaatadaptatie' concreet en visueel door het tonen van films, presentaties en het organiseren van wandelexcursies zoals “Gedonder in de Kanonsteeg” en “Klimaat adaptatie in verhaalvorm”.

Willem bakt pannenkoeken!

Willem's Pancake Adventures

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Op vrijdagmiddag 6 juli komt ‘De pannenkoekenman’ Willem Dieleman bij Waanders In de Broeren pannenkoeken bakken, vertellen over zijn pannenkoekenavonturen én over zijn boek Pancake Adventures. Van 16.00 tot 17.00 staat hij mét zijn koekenpan in de winkel, alwaar u kunt genieten van Willem’s pannenkoeken en inspirerende verhalen!

Friday Night SUP

Standstrand Zwolle

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Tijd voor Friday Night SUP Zwolle! In 2018 zullen we vanaf Het Stadsstrand op het Rode Torenplein in Zwolle starten.

De Oversteeg: over de rafelranden van de stad en het leven

Locatietheater in Zwolse stegen!

Aanvang

Theater Initiatief Zwolle (TIZ) geeft i.s.m. de Zwolse Architectuur Biennale, vier voorstellingen in Zwolse stegen. Oversteeg. Een tragikomedie op een paar vierkante meter. Over succes, falen, empathie, arrogantie en een lach en een traan. Regie: Stan Fritschy. Met muziek van Brassband David o.l.v. Wilbert Zwier.

Inspiratiesessie Architectuur Biënnale, met Jeroen Everaert van Mothership

Club Cele i.s.m. de Zwolse Architecten

Aanvang
Locatie
Club Cele, Zwolle

Het is weer zo ver: vrijdag 6 juli is bij Club Cele de officiële kick-off van de Architectuur Biënnale Zwolle 2018! Jeroen Everaert van Mothership komt vertellen over de wow-factor, van bijvoorbeeld de welbekende Markthal in Rotterdam. Dit jaar staat de derde editie van ABZ in het teken van stegen in het nauw: ze krijgen de aandacht die ze verdienen. Maak je klaar voor steegjes vol theater, muziek en kunst: bomvol cultuur, dus.