Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Architectuur in Japan

Japan en het westen en architectuur van het moderne Japan

Aanvang
Locatie
Groote Societeit, Zwolle

In de loop van duizend jaar ontwikkelde zich in Japan een wooncultuur. In het hedendaagse Japan is een nieuwe generatie architecten op zoek naar een nieuwe eigenheid, waarbij de oorspronkelijke (bouw)cultuur nadrukkelijk als inspiratiebron wordt gebruikt. Docent: drs. Hans de Man Contact : jbdeman@hotmail.com 3 colleges op 5, 12 en 26 febr. 2020, wo.mo. 10:00 – 12:00 uur. www.U3lL.nl

Anders kijken in de kerk

Over praktische zaken en geloofskwestie in kunst en architectuur

Aanvang
Locatie
Groote Societeit, Zwolle

Waarom staan er hekken in een kerk? Wat doen die gekke wezentjes in die uithoek? Waarom gaan alle pelgrims naar die ene kerk? Het zijn vragen waardoor je anders gaat kijken in een kerkgebouw. In 5 thema's met zeer uiteenlopende voorbeelden uit kerken en kerkelijke kunst krijgt u veel nieuwe kijkmogelijkheden aangeboden over eucharistische motieven, bewegen in de kerk, moreel appel, de bijbel in een notendop en krachtige kerkheiligen: botten en graven.

CRUX

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Schilderijen van Martin Kobe, Mirjam Völker, Robert Seidel en Titus Schade.

INSOMNIA

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Fotoserie van Annabel Oosteweeghel

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.