Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

YURI HONING & MARIECKE VAN DER LINDEN - GOLDBRUN

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing de prestigieuze Edison Jazz Award 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilderijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick

Facing Fear

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Jill signeert bij Boekhandel Westerhof Stadshagen

Aanvang
Locatie
Boekhandel Westerhof Stadshagen, Zwolle

Op zaterdag 3 november komt creatief multitalent Jill Schirnhofer voor een Meet en Greet naar Boekhandel Westerhof in Stadshagen, Zwolle. Ze zal in de winkel vele fans ontmoeten en haar boeken signeren. Kom op tijd!

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

De Zwolse Herfst 10-daagse

Herfstgerechten

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Proef, ruik en ervaar de herfst tijdens de Zwolse Herfst 10-daagse! Van 26 oktober t/m 4 november presenteren 10 restaurants gerechten geïnspireerd op de herfst. Denk aan stoofschotels, gerechten met pompoen en paddestoelen, lekkere warme soepen en wild! Natuurlijk wordt er gezorgd voor een lekker glaasje wijn, een bijzonder biertje of een spannende cocktail.

Smartlappenfestival

Een festival met een lach en een traan

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

Er wordt gestart met een blauw handje, daarna brengen de deelnemers hun zelfgeschreven smartlap ten gehore. Aan het eind van de avond bepaalt het publiek wie heeft gewonnen.

Lauridsen Korenfestival

Aanvang
Locatie
Dominicanenkerk, Zwolle

Morten Lauridsen is een bekende Amerikaanse componist. Hij schrijft toegankelijke, moderne klassieke en religieuze muziek, en heeft daarvoor vele onderscheidingen en prijzen ontvangen. Zes koren laten je dat deze avond ervaren in de prachtige ambiance van de Dominicanenkerk.

Halloween party Zwolle

De Superstijl Halloween Edition

Aanvang
Locatie
Poppodium Hedon, Zwolle

Superstijl is het enige dansfeest ter wereld waar jij, als publiek, bepaalt welk genre de DJ’s gaan draaien. Elk kwartier wordt een nieuw genre gekozen door het publiek. Dus laat je stem en smaak horen, laat je verrassen, maar vooral dans…dans zoals je nog nooit hebt gedanst!