Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

DRAADloos

Straatmuzikantenconcours

Locatie
Zwolle, Zwolle

Hét concours voor straatmuzikanten; verspreid over terrassen in de binnenstad van Zwolle gonst het zondagmiddag 3 juni vanaf 14.00 uur van akoestische livemuziek.

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

De Smaak van Zwolle

Aanvang

De Smaak van Zwolle op het Broerenkerkplein in Zwolle is gevuld met kramen met heerlijke kazen, groenten en fruit, wijn, zoetwaren, bier, worsten en vruchtensappen.

De Zwolse boekenmarkt

27e editie

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

De eerste zondag van juni wordt de Thorbeckegracht omgetoverd tot een exclusieve boekenmarkt in de prachtige setting van de historische binnenstad.

Langhuissessie met poëzie en muziek

Poezieroute in binnenstad Zwolle

Aanvang
Locatie
Kunstruimte Het Langhuis, Zwolle

Op zondag 3 juni organiseert Het Langhuis en Boekhandel Bloks een poeziesessie. De poëzieroute begint om 14.00 uur in Boekhandel Bloks aan de Papenstraat 6 en neemt je mee langs twee leuke locaties naar Kunstruimte Het Langhuis aan de Goudsteeg 8. Tijdens de route draagt dichter Nyk de Vries voor uit eigen werk. De werelden die Nyk oproept zijn vaak absurd, wrang, soms ook gevoelig. Hij staat regelmatig op diverse bekende festivals, veelal begeleid door muziek.

Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne

De Zwolse stadsproductie

Aanvang
Locatie
IJsselhallen

Een absurd- poëtischsprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over het belang van een open blik en verbeelding. Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.