Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

Expositie 'De Zwolse Lente'

Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976

Aanvang
Locatie
Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Op donderdag 22 maart opent de expositie ‘De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976.’ in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. Kom je langs?

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Minstrel Festival

Muziekfestival rondom het Assendorperplein

Aanvang

Zaterdag 2 juni 2018, sfeervol muziekfestival met (biologisch) eten en muziek rondom het Assendorperplein, in samenwerking met Eureka, Dominicanenklooster.

Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne

De Zwolse stadsproductie

Aanvang
Locatie
IJsselhallen

Een absurd- poëtischsprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over het belang van een open blik en verbeelding. Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.

Concert ‘De Tarantella’ in Sassenpoort

Kom genieten van Middeleeuwse muziek in een Middeleeuws decor!

Aanvang
Locatie
Sassenpoort, Zwolle

Duo De Tarantella neemt u mee op een muzikale reis naar de middeleeuwen, de pracht en praal van de renaissance en de romantiek van de 19e eeuw.

Groot Mannenkoor Zwolle i.s.m. Vocal Group On-Cue

Queen & More

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Een muzikale verrassende ontmoeting! Op zaterdag 2 juni bundelen het Groot Mannenkoor Zwolle en Vocal Group On-Cue hun muzikale talenten en geven een gezamenlijk concert bij Waanders in de Broeren. Het thema van de avond is ‘Queen & More’. Onder muzikale leiding van dirigenten Hennie Ramaekers en Martijn van Limbeek zorgen de beide koren samen voor een avondje verrassend entertainment.