Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Kant in de Koestraat

Filosofie voor dappere denkers

Aanvang
Locatie
Koestraat 40, Zwolle

Tijdens deze filosofiedag staat het meest bekende werk van Kant centraal. docent drs. Corrie Haverkort, filosoof en beeldend kunstenaar.Deze dag vindt plaats op een opmerkelijke locatie: de huiskamer van Koestraat 40 te Zwolle, een pand dat al bestond ten tijde van Immanuël Kant. Er zijn muzikale reflecties door Steven Faber.Voor het programma: www.U3L filosofie.

Kant in de Koestraat

Filosofie voor dappere denkers

Aanvang
Locatie
Koestraat 40, Zwolle

Tijdens deze filosofiedag staat het meest bekende werk van Kant centraal. docent drs. Corrie Haverkort, filosoof en beeldend kunstenaar. Deze dag vindt plaats op een opmerkelijke locatie: de huiskamer van Koestraat 40 te Zwolle, een pand dat al bestond ten tijde van Immanuël Kant. Er zijn muzikale reflecties door Steven Faber.Voor het programma: www.U3L filosofie. Filosofiedag over werk van Kant, drs. Corrie Haverkort, filosoof en beeldend kunstenaar. Muzikale reflecties door Steven Faber www.U3L

CRUX

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Schilderijen van Martin Kobe, Mirjam Völker, Robert Seidel en Titus Schade.

INSOMNIA

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Fotoserie van Annabel Oosteweeghel

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Mariavi Molina

Uurtje Klassiek

Aanvang
Locatie
Cultuurschip Thor, Zwolle

Mariavi Molina is een jonge veelzijdige en veelbelovende Spaanse pianiste die met haar Conservatorium eindexamen dermate veel indruk op Rik Elings maakte dat hij haar terstond een optreden aanbood op zijn Cultuurschip.