Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Zwolse Vlooienmarkt

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

De Zwolse Vlooienmarkt wordt gehouden in hét evenementencentrum van Zwolle IJsselhallen. Het marktgebeuren bestaat vlooienmarkt met uitsluitend antieke-, en gebruikte spullen, vintage, brocante en curiosa en een beperkt gedeelte braderie met nieuwe waren. Tevens regelmatig live muziek en gratis kinderattractie.

CRUX

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Schilderijen van Martin Kobe, Mirjam Völker, Robert Seidel en Titus Schade.

INSOMNIA

Museum de Fundatie

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Fotoserie van Annabel Oosteweeghel

Strijkorkest Ciconia Consort presenteert 'Der blaue Engel' - muziek uit Berlijn en Parijs in het interbellum

een gevarieerd programma van klassieke muziek, variété en theater uit de jaren twintig

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

Een fascinerend programma over het muziekleven uit de jaren '20 van de vorige eeuw, bloeitijd van uitgaansleven in Berlijn en Parijs. Een tijd van vernieuwing, satire en maatschappijkritiek, zowel in theater als muziek. Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren. Solisten zijn de jonge zangeres Maria Pedano en haar zuster Anuschka Pedano, die de altviool bespeelt.

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Bezoek Herman Brood Experience

Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen

Aanvang
Locatie
Herman Brood Experience, Zwolle

Bij de Herman Brood Experience geven we je graag een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Maar je kunt ook gewoon een rondje door het Zwolse centrum lopen, want je stuit op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Een Poort vol verhalen

Over Blauwvingers en andere vreemde zaken

Aanvang
Locatie
Sassenpoort, Zwolle

Studenten van de Vertelacademie vertellen Zwolse Volksverhalen in de Sassenpoort.

Voorstelling "JIj MAG ER HELEMAAL ZIJN!"

Aanvang
Locatie
Kindertheater "Thuis bij molletje", Zwolle

Luisteren, kijken en meedoen! Een mooi verhaal een grappige en ook leerzame voorstelling. Samen zingen en bewegen De voorstelling ”Jij mag er helemaal zijn!”

Opening tentoonstelling Zie Mijn Horizon

Aanvang
Locatie
Galerie het Langhuis, Zwolle

In maart is de solotentoonstelling Zie Mijn Horizon van Johan Kuipers te zien in kunstruimte het Langhuis. In elk van de vier ruimtes van het Langhuis stelt Kuipers een video-kunstwerk centraal. Je bent van harte welkom bij de opening van deze expositie.