Wat te doen in Zwolle met slecht weer?

5x leuke activiteiten in Zwolle op een regenachtige dag

  • Leestijd 5
  • 2178 x Bekeken

‘Wat te doen in Zwolle met slecht weer?’ vraag je je misschien af wanneer de hemel grijs kleurt. Dacht je dat regen in Zwolle synoniem stond voor binnen blijven? Fout gedacht! Pak je paraplu en trek je regenlaarzen aan, want zelfs met een flinke plensbui is er in deze Hanzestad meer dan genoeg te ontdekken. Laat je niet tegenhouden door wat water, dit zijn de leukste activiteiten in Zwolle met regen!

  1. Ontdek Zwolse schatten in musea

    Allereerst, Museum de Fundatie. Dit is niet zomaar een museum, het is een icoon. Van buiten valt de opvallende bolvorm meteen op en binnen wordt je getrakteerd op een mix van klassieke en hedendaagse kunst. Van Picasso tot Mondriaan, je kunt hier uren ronddwalen en je laten inspireren. Op zoek naar lokale geschiedenis? Het Stedelijk Museum Zwolle is jouw plek. Dit museum neemt je mee door de rijke historie van deze Hanzestad.

    Tijdens een plensbui is er geen betere schuilplaats dan het Herman Brood Museum. Midden in de stad waar hij opgroeide, brengt dit museum een ode aan de legendarische Nederlandse rockartiest en schilder. Het museum is een explosie van kleur en energie, net als de man zelf.

  2. Ga sportief bezig!

    De lucht mag dan grijs zijn, maar jouw dag alles behalve! Ook op een regenachtige dag hoef je in Zwolle zeker niet stil te zitten. De actieve opties in de Hanzestad zijn eindeloos. Van de verslavende swing van padel, die tennis en squash combineert tot een totaal nieuw spel tot de adrenaline van boulderen waarbij je je een weg omhoog baant op uitdagende klimwanden.

    Ja, het mag dan buiten pijpenstelen regenen, maar wie zegt dat water alleen voor buiten is? Bij Zwembad de Vrolijkheid laat je de druppels voor wat ze zijn en duik je in het warme binnenbad. Of je nu baantjes wilt trekken, van de glijbanen wilt roetsjen, of gewoon even lekker wilt dobberen, het kan allemaal.

    Liever een ontspannend avondje? Ga dan voor de klassieke bowlingbanen of probeer een hole-in-one te scoren met glowgolf bij Bowlen & Zo. Dus, zelfs als de regen naar beneden klettert, met deze activiteiten voor slecht weer in Zwolle blijf je zonnig en energiek!

  3. Zwolle's indoor activiteiten voor kids

    Wat te doen in Zwolle met kids wanneer het slecht weer is? Ontdek de kinderparadijzen! Laten we beginnen met Djambo Kidsplay. Hier is het beestachtig leuk! Ouders, geniet van je koffiemomentje terwijl de kleintjes zich uitleven in deze speeljungle. Klimmen, klauteren en bouwen; het is allemaal Djambo! Of spring in actie bij Rebound World. Trampolines zijn hier niet alleen om op te springen, maar om trefbal te spelen, je innerlijke ninja te kanaliseren of om voor het eerst die perfecte salto te maken en zachtjes te landen op de airbag.

    En dan hebben we nog Monkeytown Zwolle. Een waar speelparadijs voor je kleine apenkoppen. Van trampolines tot glijbanen, alles is erop gericht om ze heerlijk te laten spelen en ontdekken.

  4. Pak een filmpje bij de bioscoop

    Wat te doen in Zwolle als het regent? Simpel: het is filmtijd! Hup, trek die knusse trui aan, verzamel je filmmaatjes en maak een sprintje naar de dichtstbijzijnde bioscoop in Zwolle! Ga je voor de gigantische schermen en de nieuwste blockbusters bij Pathé Zwolle? Of kies je voor het intieme en karaktervolle Filmtheater Fraterhuis, waar elke film aanvoelt als een exclusieve voorstelling?

    Welke je ook kiest, je bent verzekerd van een droge en entertainende avond. Nestel je in de comfortabele bioscoopstoelen, neem een grote bak popcorn op schoot, misschien nog wat nacho's met kaas on the side? Laat je meeslepen door het verhaal op het witte doek. Van actievolle avonturen tot hartverwarmende romcoms, er is altijd wel iets dat bij je stemming past. Buiten blijft het misschien druppelen, maar binnen in Zwolle's bioscopen spat de magie van het scherm.

  5. Buiten buien? Binnen bourgondisch!

    Zeg eens eerlijk: is er iets beters dan jezelf trakteren op heerlijk eten terwijl buiten de regen klettert? Zwolle serveert precies dat! Want regen of geen regen, Zwolle blijft een culinair paradijs waar elk gerecht straalt, zelfs als de zon dat niet doet. Het slechte weer geeft je nou net de kans om extra lang te tafelen en bij te kletsen met je gezelschap.

    Droom weg bij een uitgebreide brunch bij Bij Hartje Zwolle. Hier stel je zelf je brunch samen door verschillende, kleine gerechtjes te kiezen. Deze worden liefdevol op houten planken geserveerd, ideaal om te delen en volop te genieten! Tip: hier kun je ook terecht voor een high tea of high wine! Of neem plaats aan een tafeltje bij het altijd gezellige Het Refter. Met 24 speciaalbieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles, vind je hier gegarandeerd een drankje dat bij je past! Een regenachtige dag sluit je het beste af met een lekker diner bij De Buik van Parijs of Brasserie Jansen. De lijst met restaurants in Zwolle is zó lang, je raakt niet uitgegeten!

    Zo zie je maar, zelfs met een beetje regen, zit je in Zwolle nooit verlegen om vermaak!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle