navigatie overslaan
Activiteiten Hanzejaar

Binnenstad - Academiehuis

  • 1 minuten leestijd
  • 165 x bekeken

Het Academiehuis is het grootste rijksmonument van Zwolle. Een gebouw van ruim 600 jaar oud, met historische verhalen en geheimen. In het historische stadscentrum ligt het accent bij de verbinding van oud naar nieuw: Traditie in Transitie. Het Academiehuis als ankerpunt.

Hanze Tijdreis

Panorama Hanze in het Academiehuis. Met de modernste technieken worden er nieuwe perspectieven op de Hanze geboden. Een Hanze Tijdreis waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing: via het orgel naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk.

Oog-in-oog met Michaël

Een beklimming op de Grote Kerk waarbij je oog in oog komt te staan met de beschermengel die normaal gesproken hoog boven het historische centrum van Zwolle uitsteekt. Dit biedt een uniek perspectief op Hanzestad Zwolle!

Nieuwe Baken voor de Hanze

De Verdwenen Toren Herrijst. De verloren gegane toren van de Grote Kerk was in de Hanzetijd de hoogste toren van Nederland. Een bijzonder lichtkunstwerk zal deze toren doen herrijzen, een nieuwe Baken voor de Hanze!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?