navigatie overslaan

Tijdens het Hanzejaar 2023 staan de negen Hanzesteden, waaronder Zwolle, in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch. In Zwolle staat alle events centraal in drie locaties.

In Zwolle

De mooiste locaties

Hanzejaar 2023

Evenementen in Zwolle

De Hanze connectie - met hart en ziel

Oude Hanzewaarden in een nieuwe vorm. Het Hanzejaar 2023. Een jaar vol cultuur, een inspiratiebron voor makers en creatieven, voor inwoners, voor bezoekers en voor de jeugd als jonge generatie ambassadeurs voor de nieuwe Hanze. De Hanze connectie – met hart en ziel. De drie iconische locaties: Academiehuis, Hanze Art Station en IJsselcentrale Harculo hebben elk een eigen thema waar unieke evenementen plaatsvinden.

9 parels in het oosten

Gisteren, vandaag en de toekomst. Ze ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle: negen parels in het oosten. Al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Elk met een eigen gezicht, samen de Hanzesteden. Met elkaar én op zichzelf, en volop in beweging. Van buitentheater tot street-art, van middeleeuws stadshart tot hedendaagse hotspot. Toen én nu vol beweging en vermaak, vol geschiedenis en toekomst. Voel de Hanze-vibe, beleef de Hanzesteden.

In Zwolle

De 3 evenementenlocaties