navigatie overslaan
Zwolse biertjes

Heerlijke biertjes van Zwolse brouwerijen

 • 3 minuten leestijd
 • 2151 x bekeken

Wist je dat Zwolle zijn eigen biertjes heeft? Een heerlijk koud Zwols biertje gebrouwen in eigen stad, beter dan dat kan bijna niet! Ontdek de Zwolse brouwerijen.

 1. Bohemean

  Net als alle Hanzesteden kent Zwolle een rijke traditie in het brouwen van bier die stokt als in de 19e eeuw de industriële revolutie zorgt voor het ontstaan van grote pilsbrouwerijen. Pas eind jaren ’90 van de vorige eeuw wordt de traditie weer opgepakt. In 2015 zet Bohemean haar eerste stappen op het bierpad, op weg naar een brouwerij in Zwolle. Dat gaat niet helemaal vanzelf, maar in 2019 is het zover: Zwölsch en de andere Bohemean bieren worden gebrouwen in het Zwols Brouwtheater.

  Bestel een heerlijk Zwols biertje en kom hem afhalen bij de brouwerij.

 2. LOK Bier

  LOK produceert in Zwolle op ambachtelijke wijze diverse bierstijlen. Hiervoor gebruikt LOK zo veel mogelijk streek- en regioproducten. Denk hierbij aan eigen gist, mout uit de regio en hop uit eigen teelt.
  Het bierassortiment bestaat uit een aantal seizoensgebonden vaste bieren zoals Spring, Summer, Autumn en Winter. Daarnaast worden er van tijd tot tijd specials gebrouwen in de vorm van "Limiteds". LOK Tripel en LOK Holy Shi (Quadrupel en winnaar zilveren medaille Dutch Beer Challenge 2020) zijn vaste waardes in het assortiment.

 3. Axes Castellum

  De Axes Castellum kloosterbieren worden gebrouwen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Naast dat ze er verrukkelijke biertjes hebben, van een blond biertje tot een tripel tot een overheerlijke IPA, kan je ook langskomen bij hun proeflokaal! In het proeflokaal ervaar je in één ruimte hoe de bieren worden ontwikkeld, welke ingrediënten worden gebruikt, maar vooral welke beleving ze ín het bier stoppen.

 4. Hettinga

  Hettinga Bier wordt in Zwolle op ambachtelijk wijze gebrouwen met gevitaliseerd water. Gevitaliseerd water heeft een positieve invloed op de smaak en kwaliteit van het bier. In 2009 zijn ze verkozen tot de held van de smaak voor de provincie Overijssel voor het brouwen van streekbieren.

  Ze brouwen hun bier op authentieke wijze, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtratie en pasteurisatie. Al onze bieren gisten na op de fles wat de bieren een volle en ronde smaak geeft.

 5. Den Duiyk

  Twee vrienden, één passie voor bier en het brouwen van bier sinds 2015. In hun kleine brouwerij met twee ketels experimenteren ze met verschillende graansoorten, hoppen, gist en soms een uitzonderlijk ingrediënt. Uiteindelijk komen ze tot een definitief recept, vooral door veel uit te proberen en te proeven. Met geduld en liefde gebrouwen tot een verfijnd speciaal bier.

  Een bierproeverij op locatie? Ook dat kunnen deze twee vrienden voor je regelen!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?